Pinguïn lappenpop

De lappenpoppen van A la Sascha zijn zo ontzettend leuk! Ik heb er al een paar gemaakt en die zullen de komende tijd ook op deze site verschijnen. De patronen van de lappenpoppen zijn te vinden in het boek lappenpoppen haken. Dit boek is echt een aanrader. Het is een van de weinig haak boeken waar ik veel gebruik van maak. Daarnaast kun je de patronen ook los kopen bij de Etsy shop van A la Sascha.

Ze lappenpoppen haken makkelijk en zijn (bij een redelijk tempo) in 1 á 2 avondjes klaar. De poppen zijn heerlijk zacht als je ze haakt met de scheepjes stonewashed. Ik heb in al mijn gehaakt poppen een belletje verstopt, wat een leuk effect heeft.

Ik zou zeggen ren naar de winkel en daarna snel aan de haak! Veel plezier!

liefs ann

 

 

 

 

Pinguïn 2 be

6 thoughts on “Pinguïn lappenpop

 1. Hallo Ann,

  Mijn collega, die sindskort haakt, heeft mij om hulp gevraagd bij het haken van het patroon. Makkie, dacht ik, ik heb namelijk heel wat kilometers wol weggehaakt, maar ook mij lukt het gewoonweg niet. Bij het haken van het lijfje verspringt de halve vaste iedere keer en wordt de toer niet met een halve vaste aan de zijkant van het lijfje van de pinguïn gesloten, maar telkens een stokje meer naar het midden. We komen hierdoor niet uit wanneer we over moeten gaan naar het witte katoen.

  Ik ben nu al 4 keer opnieuw begonnen en het begint een beetje te frustreren. Haha!

  Hopelijk kunt u mij helpen.

  Met vriendelijke groet,
  Laura Wessels

  1. Hoi Laura,

   Ik snap je frustratie, ik had er namelijk ook last van;) Het patroon heb ik een beetje losgelaten. Ik heb op de hoeken gemeerderd en gekeken hoe de kleurwisseling mooi uitkwam. Ik hoop dat dit je gaat helpen!

   Liefs, Ann

 2. Ik heb een vraagje over tour 21
  Daar beginnen ze met 2sh 1 v en dan met wit gaan ze verder.

  Bedoelen ze dan met dat 2sh 2 vasten samen haken of moet je 2 x het samenhaken uitvoeren?

  Ik kom hier maar niet uit:(

  1. Hi Lilian,

   Over welke tour 21 heb je het? Kan bij het hoofd en lijfje allebei geen 2sh vinden. Maar als dat er staat is het de bedoeling dat je 2 vaste, of stokjes of waar je dan mee bezig bent, samen haakt en dan door gaat met het patroon. Mocht je verder nog vragen hebben kan je ook altijd even mailen naar info@byann.nu

   Liefs, Ann

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *