Windlicht omhaken [+ patroon]

Voor mijn vakantie was hier in Nederland nog niet altijd het mooiste weer. Op een regenachtige dag heb ik dit windlicht gemaakt om het hier in huis een beetje op te vrolijken. Het windicht had ik nog in de kast staan en was hier prima geschikt voor. Je kunt natuurlijk ook altijd een ander windlicht gebruiken. Tip: een fles, jampotje, appelmoespot, vaas of iets anders wat jij wil omhaken kun je ook allemaal gebruiken. Om te beginnen is het wel fijn om iets te gebruiken met rechte zijkanten.

Hieronder heb ik voor jullie het patroon uitgewerkt. Wil jij ook zo’n soort windlicht haken? kijk dan snel hieronder.

liefs ann

 

 

 

 

Wat heb je nodig?
– garen
– haaknaald passend bij je garen
– naald
– markeerder
– windlicht, fles, etc.

Afkortingen
v         = vaste
hv       = halve vaste
hst     = half stokje
ml      = magische lus

Het lijfje (2x)
01.        12 hst in een ml
02.        2 hst in elke steek, sluiten met een hv (= 24 hst)
03.        2 hst in elke 2e steek, sluiten met een hv (= 36 hst)
04.        2 hst in elke 3e steek, sluiten met een hv (= 48 hst)
05.        2 hst in elke 4e steek, sluiten met een hv (= 60 hst)
06.        2 hst in elke 5e steek, sluiten met een hv (= 72 hst)
07.        ……

Alle komende toeren herhaal je bovenstaand patroon: halve stokjes haken in de steken uit de vorige toer. Je meerdert elke toer 12 steken. (zie bovenstaande schema) Je herhaalt dit tot je haakwerk groot genoeg is voor je windlicht. (liefst iets kleiner) Het aantal toeren dat je moet meerderen is dus afhankelijk van de grootte van je windlicht. Maar ook van het garen en de haaknaald die je gebruikt.

Nadat je haakwerk de juiste diameter heeft, haak je verder zonder te meerderen: in elk halve stokje dus 1 half stokje. Deze toeren herhaal je totdat je de gewenste hoogte hebt bereikt. Je sluit af met een toer vaste.

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *