Kindersjaal

Voor het dochtertje van een collega haakte ik dit lieve sjaaltje. Het was even uitproberen maar ben best trots op het resultaat. 

Ik heb als garen Colour Craftrer van Scheepjeswol gebruikt in de kleur Sint Niklaas. Ik vind dit acryl garen heerlijk om mee te werken voor dit soort projectjes. Voor de binnenkant van de sjaal heb ik een lekker warm en zacht stofje. Het patroon is eenvoudig en dus ook makkelijk voor de beginnende haak(st)ers. 

Wat heb je nodig:

  • Ongeveer 50 gram Colour Crafter Scheepjes wol in een kleur die jij mooi vind. 
  • Haaknaald 4
  • Stukje lekkere warme stof (80x20cm)
  • katoen voor het haken van een bloemetje. 
  • Knoopje 
  • Naald voor het instoppen van de draadjes.

Patroon:

#1: 120 l, hst in de 3e losse vanaf de haaknaald, 116 hst.

#2-6: 2 l, 117 hst.

#7: 2 l, 90 hst, afhechten 16 steken overslaan, draad opzetten en dan nog  11 hst haken. 

#8: 2l, 11hst, 16l, 90hst.

#9-14: 2 l, 117 hst
Als je de sjaal gehaakt hebt knip je een stuk stof van dezelfde grootte. Ook het gat waar het uiteinde van de sjaal doorgehaald kan worden moet worden uitgeknipt. De randen van de stof werk je af met de festonsteek. Uitleg over de festonsteek vind je hier. Leg de 2 versies van de sjaal met de verkeerde kanten aan elkaar een haak ze met een randje vasten aan elkaar. Ik heb op de hoeken steeds 4 steken gemaakt. 

Ik heb de sjaal een beetje opgefleurd met het bloemetje van Juf Leej. Erg leuk en makkelijk te haken. Pinterest staat natuurlijk vol met allerlei leuke bloemen, hartjes, sterren of dieren om de sjaal mee te versieren. 

2 thoughts on “Kindersjaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *